Judo: Michal Vaníček bronzový na Mistrovství ČR

28.11.2016 22:03

Jičín. Minulý víkend se v jablonecké Městské sportovní hale uskutečnilo Mistrovství České republiky mužů a žen.

Právo účasti si v seriálu Českého poháru vybojovali Jakub Zachoval, Petr Matějka, Tomáš Knotek, Jakub Krejčík a Michal Vaníček, který v hmotnostní kategorii do 81 kg celkově v seriálu ČP zvítězil.

Na jabloneckém tatami se však nakonec představili pouze Petr Matějka a Michal Vaníček. Oba kvalitou v nejsilněji obsazené hmotnostní kategorii do 81 kg.

Michal měl jako vítěz ČP na úvod volný los. Ve čtvrtfinale si s přehledem poradil s Vojtěchem ze Sparty Praha a v semifinale jej čekal olympionik Musil z TJ Sokol Praha Vršovice. Ve zcela vyrovnaném utkání rozhodl o vítězství reprezentanta Musila poměrně sporný trest pro Michala za pasivní způsob boje.

V utkání o bronz narazil na svého dlouholetého soupeře Dědečka z Judoclubu Plzeň. Po opatrném vzájemném „oťukávání“ se Michalovi podařila nádherně provedená technika seoi nage a Michal tak obsadil v „nabité“ konkurenci krásné 3. místo.

V téže hmotnostní kategorii se představil Petr Matějka. Petr sice na úvod porazil domácího Kabelku, ale poté podlehl reprezentantovi Ječmínkovi z USK Praha a v opravných bojích i Dědečkovi z Judoclubu Plzeň. Obsadil tak slušné dělené 7. místo.