Zlato a stříbro z regionálního poháru mladých judistů

03.04.2017 21:20

 

       V aprílovou sobotu se ve sportovní hale v Novém Bydžově uskutečnilo úvodní kolo Regionálního poháru Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje družstev starších a mladších žáků.  Pro mladší žáky je tato soutěž kvalifikací na Přebor České republiky 2017.

V kategorii ml. žáků do 46 kg vybojoval Martin Plecháč stříbro, když podlehl pouze pozdějšímu vítězi této kategorie.  Po 4 vítězných utkáních si tak zajistil důležité body do republikového šampionátu.

V kategorii st. žáků překvapil v hmotnostní kategorii do 55 kg Patrik Svoboda, který po 5 vítězných utkáních získal zaslouženě zlatou medaili. Doufejme, že se Patrikovi podobně zadaří i v seriálu Českého poháru.

Krůček od zlata byl i Zdeněk Venclů, který v kategorii st. žáků do 42 kg podlehl svému soupeři nejtěsnějším možným rozdílem – výrokem rozhodčích. Zdenda prošel bez zaváhání až do finále, kde se utkal s Přeborníkem ČR Szatmárim ze Sokola Hradec Králové. V dramatickém utkání nebylo o výsledku rozhodnuto v řádné časové době, poté ani v golden score. Po poradě rozhodčích pak vyhlásili vítězem k našemu překvapení hradeckého judistu a Zdenda bral stříbro. Dle našeho názoru, ale i názoru trenéra hradecké naděje, měl v utkání zvítězit Zdenda.

V kategorii do 66 kg se představil Jan Cogan. Honza podal solidní výkon, přičemž od zlata nebyl rovněž daleko. Ve vyrovnaném utkání s pozdějším vítězem měl svého soupeře krátce v držení, ale nepodařilo se mu jej udržet požadovaných 20 sec a Honza byl rovněž stříbrný.

Z důvodu zranění se nemohl turnaje zúčastnit loňský finalista Přeboru ČR mladších žáků František Egrt,  Martin Ptáček a dále Tomáš Kulhánek, který se ve stejném termínu účastnil srazu talentované mládeže v Liberci.