Zlato a bronz z ČP mladých judistů

27.03.2017 21:00

 

Jičín. Minulý víkend se v jablonecké Městské sportovní hale uskutečnila Velká cena Jablonce nad Nisou, jako 2. díl seriálu Českého poháru v kategoriích ml. a st. žáků, dorostenců a juniorů.

Na tatami se představilo na 1080 mladých judistů z ČR, ale i z Rakouska a SRN.

Z jičínských nadějí se nejvíce dařilo Tomáši Kulhánkovi v kategorii starších žáků + 73 kg, který se po velmi dobrém výkonu probojoval až do finale, ve kterém zvítězil před časovým limitem krásně provedenou technikoui tai otoši. Tomáš potvrdil roli jednoho z favoritů a poprvé vybojoval zlatou medaili z Českého poháru.

Další naší medailové naději Zdeňkovi Venclů se na jabloneckém tatami v kategorii starších žáků do 42 kg již tolik nedařilo. Zdenda v 1. kole podlehl sporným verdiktem rozhodčích Mikešovi se Sokola Praha Vršovice, který následně nestačil na vítěze této hmotnostní kategorie a do opravných bojů již nezasáhl.

V neděli se na tatami představili dorostenci a junioři. Z jičínských nadějí se po delší odmlce prosadil Tadeáš Čeřovský, který se po 3 vítězných utkáních probojoval až do semifinale. V tomto utkání podlehl pozdějšímu vítězi kategorie do 60 kg a v boji o bronz již nezaváhal a zaslouženě zvítězil.

Ostatní jičínské naděje do bojů o medaile již nezasáhli.