Zdeněk Venclů bronzový na ČP mladých judistů

24.09.2017 10:28

 

      Minulý víkend se v brněnské Městské sportovní hale uskutečnil 26. ročník MT JUDO, jako další podnik seriálu Českého poháru v kategoriích ml. a st. žáků, dorostenců a seniorů.

Na tatami se představilo na 930 mladých judistů nejen z ČR, ale i zahraniční naděje z Běloruska, Chorvatska, Maďarska, Polska, Rakouska, Slovenska a Ukrajiny.

Z jičínských judistů se v neděli nejvíce dařilo Zdeňkovi Venclů v kategorii starších žáků do 42 kg. Zdeněk sice podlehl ve 2. kole svému polskému soupeři po velmi nepřehledné situaci v boji na zemi (zápas měl být rozhodčím přerušen), ale ve všech ostatních zápasech zvítězil před časovým limitem a zaslouženě vybojoval bronzovou medaili. S celkovou bilancí 4 vítězství a jediné smolné porážky však může být spokojen!

Velké naděje jsme vkládali do Tomáše Kulhánka ve stejné věkové kategorii + 73 kg. Tomáš na úvod podlehl svému slovenskému soupeři, který však v dalším utkání prohrál a tím pro Tomáše soutěž skončila nezvykle brzy.

Po dlouhé tréninkové absenci se na tatami představil František Egrt v kategorii mladších žáků do 38 kg. Svému soupeři však podlehl hned v úvodním utkání a do dalších bojů již nezasáhl, stejně jako Jan Cogan v kategorii st. žáků do 66 kg.

Již v sobotu se na tatami představili senioři a dorost.

Z trojlístku našich nadějí se nejvíce dařilo Michalu Vaníčkovi v kategorii seniorů do 81 kg. Michal se s přehledem probojoval až do semifinale, kde narazil na favorita této hmotnostní kategorie, domácího borce Ivana Petra, který na nedávném MS v Budapešti vybojoval 9. místo. Michal byl ¾ zápasu aktivnější, brněnský judista měl být napomínán za pasívní způsob boje. V závěru utkání se však zranil a v dalším boji již nemohl pokračovat. Pro zranění nenastoupil ani v utkání o bronz. Přes toto nepříjemné zranění se však Michal před blížícím se Mistrovství ČR přesvědčil, že je schopen porazit i současnou reprezentační jedničku!

V kategorii dorostu se představili Tadeáš Čeřovský a František Bartoš. Oba však na úvod podlehli svým ukrajinským soupeřům. Tadeáš v opravných bojích nestačil na svého soupeře, kterému podlehl až v golden score. František již do bojů nezasáhl.