Závěrečné kolo Regionálního poháru mladých judistů

10.10.2016 19:56

Jičín. Dne 08.10.2016 se ve sportovní hale Sokola Hradec Králové, uskutečnilo závěrečné kolo Regionálního poháru Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje družstev mladších a starších žáků. Z důvodu silné marodky se na hradeckém tatami představilo jen 6 jičínských nadějí.

Nejvíce se dařilo starším žákům Zdeňkovi Venclů a Jakubovi Šimkovi, kteří ve svých kategoriích zvítězili. Oba nepoznali hořkost porážky a Zdenda zvítězil v kategorii do 38 kg, Kuba do 50 kg.

V kategorii ml. žáků získali stříbrné medaile František Egrt a Tomáš Kulhánek. František v kategorii do 34 kg a Tomáš v kategorii + 60 kg.

V kategorii ml. žáků do 38 kg se představili Martin Ptáček a Jiří Vacek, kteří však do bojů o medaile nezasáhli.

V průběhu celého čtyřkolového seriálu Regionálního poháru se na tatami představili mladí judisté z 22 oddílů všech 3 krajů. Jičínští judisté se v konečném pořadí družstev umístlili na pěkném 2. místě, když více bodů získali jen judisté Sokola Hradec Králové.

Pro starší žáky to byl poslední turnaj před Přeborem ČR, který se uskuteční dne 22.10.2016 v jičínském Sportovním areálu.

Tímto srdečně zveme všechny pžíznivce juda do haly SA Jičín. Na startu se objeví i několik domácích nadějí. Začátek soutěže je stanoven na 10:30 hodin. Je velmi pravděpodobné, že povzbudit mladé naděje přijede i olympijský vítěz Lukáš Krpálek!