Vydařený víkend nejmladších nadějí

11.02.2020 19:41

 

       Uplynulý víkend se i přes probíhající pololetní prázdniny zúčastnily dvě skupinky jičínských žáčků  dvou různých sportovních soutěží.

V sobotu se v liberecké sportovní hale uskutečnila soutěž pro nejmladší judisty v kategoriích U 9, 11 a 13, držitele max 5. kyu (žlutý pás). V neděli pak proběhl 33. ročník Polabské ligy – Poháru města Kolína.

V sobotu se nejvíce dařilo Marku Jelínkovi v kategorii U 13 do 34 kg a Matějovi Dolanskému v kategorii U 13 do 38 kg. Oba ve svých kategoriích nepoznali hořkost porážky a zaslouženě zvítězili.

V kategorii U 11 do 32 kg skončila Zuzana Jelínková krůček od medaile na 4. místě.

V neděli si odbyl premiéru v kategorii U 13 do 38 kg Jan Egrt. Po opatrném rozjezdu v boji ve skupinách pak Honza v semifinále i finále této kategorie zvítězil před časovým limitem nádherně provedenou technikou tomoe nage a zaslouženě získal zlatou medaili.

V kategorii U 13 do 36 kg vybojoval po velmi dobrém výkonu Tomáš Ort bronzovou medaili.

Stejný kov vybojoval při svém premiérovém představení v kategorii U 15 do 46 kg i Vojta Ježek, který podlehl až v semifinále pozdějšímu vítězi této kategorie a získal tak svou první medaili v kategorii starších žáků.