Vydařený víkend jičínských judistů

29.03.2018 23:51

 

Poznaň, Ostrava, Jičín. Uplynulý víkend bojovali jičínští judisté úspěšně na 3 frontách. V polské Poznani se představil na MT Zdeněk Venclů, v Ostravě na ČP seniorů Jakub Zachoval a Petr Matějka a na domácím tatami bojovalo 18 jičínských žáčků ve 4 věkových kategoriích.

V polské Poznani se uskutečnil mezinárodní turnaj žáků do 16 let. Do královéhradeckého výběru byl nominován i jičínský odchovanec Zdeněk Venclů. V kategorii do 46 kg se po 4 vítězných utkáních probojoval až do finále, kde podlehl svému již tradičnímu soupeři Kačírkovi z USK Praha nejtěsnějším možným rozdílem a zaslouženě získal stříbrnou medaili.

V ostravské sportovní hale Sareza se uskutečnil 2. díl seriálu Českého poháru v kategorii seniorů. Na ostravském tatami se představili v kategorii do 73 kg Jakub Zachoval a v kategorii do 90 kg Petr Matějka. Lépe se dařilo Matějkovi, který nenašel ve své hmotnostní kategorii přemožitele a ve finalovém utkání oplatil porážku z nedávného USK Cupu v Praze, Uzbekovi Albakovovi a zaslouženě zvítězil.  Kuba Zachoval obsadil ve své hmotnostní kategorii 7. místo, když v opravných bojích podlehl až domácímu Kohnovi v golden scoore!

Na jičínské tatami se v sobotu představilo ve velké hale sportovního areálu 259 žáků na 5 tatami v kategoriích U 9, U 11, U 13 a U 15. Mezi nimi i 18 domácích nadějí.

V kategorii U 9 (do 9 let) se nejvíce dařilo Rudolfu Zbožínkovi, který v kategorii do 32 kg obsadil 2. místo, na 3. místech se umístili do 30 kg Miroslav Kratochvíl a do 26 kg Jáchym Ticháček.

V kategorii U 11 (do 11 let)  do 29 kg obsadil Jan Egrt 2. místo, na 3. místě skončil Pepa Doskočil v kategorii do 27 kg.

V kategorii U 13 (do 13 let) do 40 kg obsadila 2. místo Adéla Rančáková, na 3. místech se umístili do 36 kg Kateřina Kratochvílová a do 30 kg Václav Bílek.

V kategorii U 15 (do 15 let) do 42 kg získal stříbrnou medaili František Egrt.

Ostatním jičínským nadějím se již tolik nedařilo a na stupně vítězů se neprobojovaly.   

Petr Matějka obsadil 1. místo

 

Zdeněk Venclů skončil na pěkném druhém místě