Velká cena Jičína

10.06.2018 15:08

       

      První červnovou sobotu se ve velké hale jičínského Sportovního areálu uskutečnil již 51. ročník Velké ceny města Jičína jako součást seriálu Českého poháru 2018.
Na startu se kromě českých judistů představili i naši již tradiční hosté ze Slávie Trnava. 

Z jičínských judistů se na domácím tatami představili v kategorii do 60 kg Tadeáš Čeřovský, do 73 kg Jakub Zachoval, do 81 kg Michal Vaníček a do 90 kg Petr Matějka.

Svou premiéru si na Velké ceně Jičína  odbyl junior Tadeáš Čeřovský. S bilancí 1 vítězství a 1 porážky získal po solidním předvedeném  výkonu 2. místo a získal stříbrnou medaili.

Jakub Zachoval získal po 2 vítězstvích a 3 prohrách 3. místo a získal bronzovou medaili. O jeho bronzu rozhodl lepší poměr ze vzájemných zápasů 3 soutěžících, kteří měli shodně po 2 vítězstvích a 3 porážkách.

Michal Vaníček, opora domácího extraligového celku, vybojoval  po 4 vítězných utkáních před časovým limitem zasloužené vítězství a získal zlatou medaili. Svůj počet vítězství na VC Jičína navýšil na 6! 

Petr Matějka v soutěži rovněž nenašel přemožitele, v obou utkáních s přehledem zvítězil a kromě zlaté medaile obdržel i Cenu 6 násobného vítěze VC Jičína, bývalého vynikajícího jičínského judisty Radka Kyziváta.