Vaníček a Knotek vítězi v Českém poháru

20.03.2016 23:51

 

 

       V sobotu se v Ostravě konal Český pohár mužů a žen v judu. Dařilo se závodní-kům SKP JUDO Jičín, když přivezli 5 medailí a v hodnocení klubů byli nejlepší.

       Do 73 kg startoval Jakub Zachoval, který získal 5 místo. Do 81 kg zvítězil Michal Vaníček, když podal výborný výkon a všechny zápasy vyhrál před časovým limitem. Ve stejné váze obsadil Petr Matějka 3 místo a získal bronz. Do 100 kg přidal zlatou medaili Tomáš Knotek, který své soupeře porazil také před časovým  limitem. Pořadatelé zařadili do programu turnaje soutěž bez rozdílu vah, kterou ovládli závodníci  z Jičína, když do finále se probojovali Vaníček a Matějka. Michal Vaníček potvrdil roli favorita a Petra Matějku porazil.

       Po dvou turnajích Českého poháru je do 81 kg Michal Vaníček první, Tomáš Knotek se o první místo dělí do 100 kg a Petr Matějka je na 4 místě do 81 kg. Všichni včetně Jakuba Zachovala se již probojovali na mistrovství ČR mužů 2016. Třetím tur-najem zařazeným do Českého poháru je Velká cena Jičína, která se koná 14. Května 2016.