Tomáš Kulhánek vybojoval bronz na ČP

02.03.2017 20:45

 

Jičín. Poslední únorovou sobotu se v ostravské Atletické hale Vítkovice Aréna a.s. uskutečnil Judo Grand prix Ostrava jako první ze seriálu Českého poháru v kategorii mladšího a staršího žactva.

Na tatami se představilo na 754 mladých judistů nejen z ČR, ale i zahraniční naděje z Bulharska, Maďarska, Polska, Rakouska, Ruska a Slovenska.

Na ostravském tatami se představilo i 5 jičínských nadějí.

Z těchto se nejvíce dařilo Tomáši Kulhánkovi v kategorii starších žáků + 73 kg.

Tomáš podal velmi dobrý výkon a s bilancí 3 vítězství a jediné porážky obsadil při své premiéře v kategorii starších žáků výborné 3. místo. Na stupních vítězů byl jako jediný zástupce ČR spolu se dvěma soupeři ze Slovenska a jedním z Polska!

Velmi dobrý výkon podal i v nejpočetněji obsazené hmotnostní kategorii do 42 kg Zdeněk Venclů, který s bilancí 3 vítězství a 2 porážek obsadil dělené 5. místo, přičemž i v této kategorii obsadili stupně vítězů 3 polské naděje a na stříbrném stupni závodník USK Praha.

V kategorii mladších žáků se představil Martin Plecháč. Martin rovněž při své premiéře v této věkové kategorii podal solidní výkon a s bilancí 3 vítězství a 2 porážek obsadil pěkné 7. místo na své doposud nejvýznamnější soutěži.

Ostatním jičínským nadějím se již tolik nedařilo.

Starší žáci Jan Cogan a Miroslav Kovanda nestačili v 1. kole na své soupeře a do dalších bojů již nezasáhli.