Přebor České republiky starších žáků a žákyň

24.10.2016 20:10

V sobotu 22.10.2016 se v jičínské hale sportovního areálu uskutečnil Přebor České republiky starších žáků a žákyň. Na tatami se představilo 227 mladých judistů, kteří si v seriálu Českého poháru 2016 vybojovali právo účasti, mezi nimi i čtyřlístek jičínských nadějí.

Nejlépe se dařilo Zdeňkovi Venclů, který v hmotnostní kategorii do 38 kg podal vynikající výkon a s bilancí 2 vítězství a 1 porážka získal bronzovou medaili! Zdenda po prázdninách přestoupil do vyšší hmotnostní kategorie, ve které byla konkurence výrazně vyšší. Medaile mohla být ještě cennější, kdyby se v semifinalovém utkání nedopustil taktické chyby, která jej odsunula k boji o bronz. V tomto utkání však Zdenda zabojoval a s přehledem zvítězil před časovým limitem. Medaile je pro něj, ale i jeho „rodinný realizační tým“ odměnou za poctivý přístup v tréninku.

Krůček od medaile byl v kategorii do 73 kg František Bartoš. S bilancí 2 vítězství a 2 porážky obsadil konečné 5. místo. V boji o bronz se rozhodovalo až v tzv. golden scoore, ve kterém se štěstí přiklonilo na stranu soupeře a František obsadil solidní 5. místo.

V kategorii do 46 kg se na pěkném 7. místě umístil Miroslav Kovanda. Mirek měl těžký los, ale v opravných bojích zabojoval. Jediné vítězné utkání jej připravilo o možnost bojovat ve finálovém bloku o bronz.

V kategorii do 50 kg se představil Jakub Šimek. Kubovi se nepodařilo navázat na výkony svých kamarádů  a v obou svých utkáních soupeřům podlehl po  hrubých chybách.

Vystoupení jičínského čtyřlístku lze považovat za úspěšné a doufejme, že na své výkony naváží i v kategorii dorostu.