Pražský pohár žáků a dorostu

05.06.2018 21:26

        V pražské sportovní hale Folimance se 19.05.2018 uskutečnil Pražský pohár žáků a dorostu. Na 6 tatami se utkalo na 380 judistických  nadějí nejenom z ČR, ale i borci z Ruska, Slovenska a Spolkové republiky Německo. Zejména početná skupina z ruského Uralu budila poměrně velký respekt již při důkladném rozcvičení před zahájením soutěže.

Vzhledem k vysoké kvalitě tohoto turnaje byli do soutěže trenéry přihlášeni pouhé 3 jičínské naděje.

V kategorii ml. žáků do 50 kg vybojoval Martin Plecháč s bilancí 3 vítězství a jediné porážky bronzovou medaili. Účast ve finále mu unikla po hrubé chybičce v závěru čtvrtfinálového utkání s pozdějším vítězem této kategorie. 

Ve velmi kvalitně obsazené kategorii st. žáků do 42 kg obsadil František Egrt 5. místo.  František s bilancí 3 vítězství a 2 porážek zůstal krůček od medaile, když v boji o bronz nestačil na svého soupeře z Ruska.

V kategorii dorostu do 46 kg potvrdil Zdeněk Venclů roli favorita a po 3 vítězstvích před časovým limitem získal zaslouženě zlatou medaili.

Je potěšitelné, že se naši nominovaní odchovanci dokázali v tak kvalitní soutěži prosadit a všichni bojovali o medaili. Doufejme, že jejich úspěchy budou dostatečnou motivaci pro jejich vrstevníky!