MT Mizuno Brno Cup Open 2022

12.09.2022 20:33

František Egrt 3. na MT Mizuno Brno Cup Open 2022

 

Uplynulý víkend se v Městské sportovní hale Brno Vodova 108 uskutečnil 31. ročník Mezinárodního turnaje – Českého poháru Mizuno Brno Cup Open 2022.

V sobotu se na tatami představilo 473 judistů, ze 108 oddílů nejen z ČR, ale i Belgie, Dánska, Chorvatska, Lucemburska, Maďarska, Nizozemí, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska Švýcarska a Ukrajiny, a to v kategoriích dorostu do 18 let a seniorů.

V neděli pak 346 starších žáků a žákyň ze 123 oddílů.

Na 8 brněnských tatami se v sobotu představil trojlístek jičínských judistů pod vedením trenéra Luďka Vaníčka. V kategorii dorostu startovali do 57 kg Kateřina Kratochvílová a do 73 kg František Egrt, v kategorii seniorů do 73 kg Marin Vrabie.

Nejvíce se dařilo Františku Egrtovi, který v konkurenci 71 judistů vybojoval bronzovou medaili. František sice v úvodním kole podlehl svému rivalovi Pancnerovi z USK Praha, ale v opravných bojích již nezaváhal a po 6 vítězných utkáních vybojoval bronzovou medaili. František se tak osamostatnil na 1. místě ranking listu 2022 v prestižní kategorii dorostu do 73 kg.

Kačka v 1. kole nad svou soupeřkou sice zvítězila, ale v dalším již na svou soupeřku nestačila a do dalších bojů již nezasáhla.

Marin na svého soupeře také nestačil a soutěž pro něj skončila již v úvodním kole.

V neděli se na tatami v kategorii starších žáků představili do 46 kg Jan Egrt, do 50 kg Tomáš Ort, do 52 kg Darina Jirásková, do 60 kg Štěpán Lánský a Kryštof Neuwirth.

V silné konkurenci vybojovali 2 vítězství Jan Egrt, Darina Jirásková a Tomáš Ort a získali solidní 9. místa.

V kategorii do 60 kg se našim nadějím nedařilo a soutěž pro ně skončila v 1. kole.

Poslední ze série Českého poháru byla jednoznačně nejkvalitněji obsazena, svou výkonností vyčnívaly zejména výpravy Maďarska, Polska a Ukrajiny.

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s...