MT Memorial Václava Prokeše

03.10.2016 19:17

Judo: 2 bronzy z ČP mladých judistů

Jičín. První říjnovou sobotu se v teplické sportovní hale Na Stínadlech uskutečnil MT Memorial Václava Prokeše, jako závěrečný podnik seriálu Českého poháru v kategoriích ml. a st. žáků, dorostenců a seniorů.

Na tatami se představilo na 700 mladých judistů nejen z ČR, ale i zahraniční naděje z Polska, Rakouska a Slovenska. Pro většinu judistů to byla poslední možnost získat body do republikového žebříčku a kvalifikovat se na Přebor ČR!

Nemoc neumožnila startovat Zdendovi Venclů a Patriku Svobodovi, a tak se na teplickém tatami představilo 6 jičínských nadějí.

Z jičínských judistů se nejvíce dařilo Tomáši Kulhánkovi v kategorii mladších žáků + 60 kg a Františku Bartošovi v kategorii starších žáků do 73 kg.

Tomáš v týdnu vynechal trenink z důvodu drobného zranění, ale do Teplic nakonec odcestoval. Potvrdil velmi stabilní formu a získal další bronz z Českého poháru. Medaile nemusela být jen bronzová, neboť Tomáš podlehl v semifinale pozdějšímu vítězi nejtěsnějším možným výsledkem - výrokem rozhodčích.

Mile překvapil František Bartoš, který sice ve 2. kole podlehl pozdějšímu vítězi, ale v opravných bojích nenašel přemožitele a po 4 vítězných utkáních získal zaslouženě svou první „velkou“ medaili.

V kategorii ml. žáků sahal medaili i František Egrt v hmotnostní kategorii do 34 kg. Velmi sporným rozhodnutím podlehl ve čtvrtfinale svému soupeři a v případě vítězství by býval bojoval o medaili. S bilancí 2 vítězství a 2 porážek obsadil solidní 7. místo.

Ostatním jičínským nadějím se již tolik nedařilo. Body do republikového žebříčku si připsal již jen Mirek Kovanda, který po jednom vítězství a dvou porážkách obsadil v kategorii st. žáků do 46 kg dělené 9. místo.

Starší žáci Jan Cogan a Jakub Šimek nestačili v 1. kole na své soupeře a do dalších bojů již nezasáhli.

Doufejme, že poctivá příprava v tréninku přinese své ovoce na blížících se Přeborech ČR, které se uskuteční v kategorii st. žáků dne 22.10.2016 v Jičíně a v kategorii ml. žáků 12.11.2016 v Mladé Boleslavi.