Mistrovství ČR

06.10.2015 21:19

Michal Vaníček bronzový na Mistrovství ČR judistů

 

Teplická sportovní hala Na stínadlech přivítala první říjnovou neděli nejlepší judisty České republiky na republikovém šampionátu, kteří si vybojovali účast  na soutěžích zařazených do Českého poháru.

Právo účasti na Mistrovství ČR si z jičínských judistů vybojovali Michal Vaníček, Petr Matějka, Tomáš Knotek a Jakub Krejčík.

Michal Vaníček na úvod nečekaně klopýtl a  ve vyrovnaném utkání podlehl nadějnému V. Černému z USK Praha na velmi sporně udělený  trest za pasivní způsob boje. Poté však v opravných bojích zabojoval a v boji o bronz nedal šanci K. Musilovi z USK Praha a zaslouženě získal bronzovou medaili. Před ním skončili jen závodníci USK Praha Sedmidubský a Ječmínek, kteří bojují o účast na OH. Jakub Krejčík obsadil v kategorii do 100 kg 6. Místo a poznal, že kategorie mužů je něco jiného než juniorů.  Petr Matějka měl velmi těžký los a po velkém boji se umístil na děleném 9. místě.

Jičínští borci nezklamali a zejména Michal Vaníček potvrdil oprávněnost v absolutní špičce ve své váze a v širším reprezentačním družstvu ČR.