Kulhánek a Venclů vítězi Českého poháru

10.10.2017 21:51

 

Ve dnech 7. a 8.10.2017 se ve sportovní hale Na Stínadlech v Teplicích uskutečnil memoriál V. Prokeše. Pro kategorie žactva a dorostu to byla poslední možnost kvalifikovat se na Přebor ČR a získat tak potřebné body do Ranking Listu.

Na teplickém tatami se o víkendu představilo 680 judistů, mezi kterými se neztratilo ani 7 jičínských nadějí. V sobotních bojích se na tatami představili ml. a st. žáci.

V kategorii ml. žáků do 50 kg vybojoval po velmi dobrém výkonu Martin Plecháč svou první "velkou" medaili v podobě stříbra, když nestačil pouze na svého soupeře  ve finalovém utkání. 

V kategorii st. žáků potvrdili roli favoritů ve svých hmotnostních kategoriích  Zdeněk Venclů  do 42 kg a Tomáš Kulhánek  + 73 kg. Oba prošli soutěží bez jediného zaváhání a po vynikajících výkonech získali zaslouženě zlatou medaili. 

V hmotnostní kategorii do 73 kg se představil Jan Cogan. Honza byl ve svém utkání diskvalifikován pro neúmyslné provedení nebezpečné techniky a soutěž pro něj tak skončila již v 1. kole.

S největší pravděpodobností se Venclů a Kulhánek stanou vítězi celkového seriálu Českého poháru ve svých hmotnostních  kategoriích. Tato vítězství jim zajistí na blížícím se Přeboru ČR, který se již 21.10.2017 bude konat v Jičíně, pozici prvního nasazeného.

V nedělních bojích se na tatami představili v kategorii dorostu Tadeáš Čeřovský do 60 kg a František Bartoš  do 73 kg, v kategorii seniorů Ing. Petr Matějka  do 81 kg.

Nejlépe se dařilo Petru Matějkovi, který se po 3 vítězných utkáních probojoval až do finále, kde však svému soupeři podlehl a získal stříbrnou medaili. T. Čeřovský s bilancí 2 vítězství + 2 porážky obsadil 7. místo a F. Bartoš vypadl již v 1. kole a do dalších bojů již nezasáhl.  

Je potěšitelné, že v konkurenci 63 klubů z celé ČR se naše naděje umístili na pěkném 7. místě.