Krejčík mistrem republiky juniorů

27.04.2015 20:34

 

 

 

Závěr dubna je k judistům nakloněn velmi příznivě. Před týdnem vyhráli beze ztráty bodů úvodní turnaj I. ligy skupiny B a neméně dobře se jim dařilo i v posledním dubnovém víkendu.

V neděli 26.4. se v Chomutově konalo Mistrovství České republiky juniorů. Na startu se sešlo 158 nejlepších mužů a žen ze 42 klubů. Jičínské judo zastupoval Jakub Krejčík, který obhajoval loňské stříbro a patřil tak k favoritům. Kuba nezklamal, když vybojoval pět vítězných zápasů, nepoznal hořkost porážky a po zásluze získal zlatou medili a titul mistra České republiky. Postupně porazil na ipon před časovým limitem Jarkovského - So Hradec Králové, Hyvnara - JC Závišice, Kadera Agu - JK Olomouc, Skybu - TJ Ostrava a na wazaari Rašku - JC Baník Ostrava, V hodnocení klubů obsadil Jičín 7, místo v ČR.

Pro Krejčíka to není první mistrovská medaile, když svoji první získal v kategorii mladších žáků - bronzovou a celkem již vybojoval 2x bronz v kategorii žáků, 2x zlato v kategorii dorostu a 1x stříbro a 1x zlato v kategorii juniorů, která je nejcennější.

Kuba se jistě se svým výsledkem nespokojí a bude se snažit aby se zařadil nejen mezi ligové posily v kategorii mužů, ale prosadil se i na mezinárodních soutěžích, protože zde mu výrazné výsledky ještě chybí.

Velmi dobře si vedl do 60 kg i Karel Buriánek z Liberce, který úspěšně hostuje za Jičín v I. lize, když získal bronzovou medaili.