Krejčík a Matějka získali bronz na M ČR

01.05.2019 15:34

 

          V poslední dubnovou sobotu se v jablonecké Městské sportovní hale uskutečnilo Mistrovství České republiky v kategorii mužů a žen.

          Na jabloneckém tatami se představil i trojlístek jičínských judistů, přičemž se z osobních důvodů bohužel nezúčastnil mnohonásobný medailista Michal Vaníček a nemocný Jakub Zachoval.

          V kategorii do 90 kg obhajoval loňské stříbro Petr Matějka. Petr podal velmi dobrý výkon, ale v semifinále nestačil na reprezentanta ČR v kategorii juniorů Meška z USK Praha a podlehl mu až v golden score. V boji o bronz však nezaváhal a svého soupeře Trojnara z Hranic n/M porazil v boji na zemi držením před časovým limitem a získal tak do své sbírky již třetí cenný kov.

          V kategorii do 100 kg se představil Jakub Krejčík. Na úvod soutěže však narazil na favorizovaného reprezentanta ČR Davida Klammerta z Judoklubu Olomouc, Mista Evropy do 23 let. Kuba statečně vzdoroval, ale na svého soupeře nestačil. V opravných bojích však nezaváhal a poté se představil ve finalovém bloku v boji o bronz. Zde  jej čekal juniorský reprezentant ČR Matyáš Rejchrt z USK Praha.  Ač nebyl v utkání favoritem, bylo vidět, jak moc chce svou první medaili v kategorii seniorů. Po oboustranně opatrném začátku hezky provedenou  technikou sumi gaeši a následným držením zvítězil před časovým limitem a získal tak zaslouženě bronzovou medaili!

          V kategorii do 66 kg se představil junior Tadeáš Čeřovský. Tadeáš na úvod porazil krásnou technikou seoi nage plzeňského Hradila, ale poté podlehl reprezentantovi Kovářovi z Judoklubu Olomouc. V opravných bojích již ale nezaváhal a ve svém prvním souboji o medaili v kategorii dospělých narazil na zkušeného Šatánka z Hranic n/M. Tadeáš se v úvodu utkání dopustil chyby v boji na zemi a soupeři podlehl držením. 5. místo na Mistrovství ČR mezi dospělými je však jeho dosavadním největším sportovním úspěchem.

          Je potěšitelné, že všichni jičínští judisté, kteří se na šampionát kvalifikovali, bojovali o cenný kov.