Krajská soutěž nejmladších judistů

28.04.2022 07:35

 

V sobotu dne 23.04.2022 se naše nejmladší naděje zúčastnili ve sportovní hale Sokola v Hradci Králové krajské soutěže, která byla pořádána pro věkové kategorie U 11 (mláďata), U 13 (ml. žactvo) a U 15 (st. žactvo pro 5. kyu) . Pro věkovou kategorii U 13 to byl zároveň první, ze tří nominačních turnajů na Přebor ČR, který se uskuteční na podzim tohoto roku.

V letošním roce to byla již třetí soutěž, a tak jako v předchozích dvou, neodjeli naši mladí judisté bez medailí.

V kategorii U 11 s přehledem zvítězil Vojtěch Zlámal, druhé místo po solidním výkonu vybojoval Josef Jakeš a na 3. místech skončili ve svých kategoriích Jakub Musil a Josef Varšányi.

V kategorii U 13 po velmi dobrých výkonech zvítězili ve svých hmotnostních kategoriích Evelína Lemmerová, Jan Jakeš a Miroslav Kratochvíl. Martin Kužel a Jáchym Klimeš získali bronz. Bratrskou dvojici Olivera a Viktora Tichého dělil od bronzové medaile pouhý krůček, když po bojovných výkonech skončili shodně pátí. Ve své hmotnostní kategorii neuspěl Štěpán Jaroš a obsadil 8. místo.

V kategorii U 15 získala stříbrnou medaili Barbora Horáčková.

Ostatním našim nadějím se již tolik nedařilo, Dominik De Ieso, Pavel Provazník, Kryštof Novotný a Radek Kvapil do bojů o medaile nezasáhli.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s (RCh)