Kompletní medailová sbírka mladých judistů

05.12.2023 21:39

                                                            Miroslav Kratochvíl na stupních vítězů.

 

Uplynulou sobotu se malá skupinka jičínských nadějí zúčastnila závěrečného turnaje Samurajské katany v Liberci, a ještě menší Adventního poháru v Praze.

Liberecká hala míčových sportů přivítala 186 nejmladších judistů v kategoriích U10, 12 a 14, sportovní hala Jedenáctka na pražském Chodově pak téměř 500 judistů v kategoriích U10, 12, 14, 16, 18, mužů a žen.

Z libereckého tatami si naše nejmladší naděje přivezli 2 zlaté a jednu stříbrnou medaili. V kategorii U12 ve svých hmotnostních kategoriích zvítězili po velmi dobrých výkonech Josef Varšányi a Vojtěch Zlámal, v kategorii U10 se dařilo Karle Lemmerové, která vybojovala stříbrnou medaili.

Marie Homolková a Alexander Hyka předvedli nadějné výkony, ale do bojů o medaile tentokrát nezasáhli.

V nádherné pražské sportovní hale Jedenáctka se představili v kategorii U14 Miroslav Kratochvíl a v kategorii U16 Darina Jirásková.

Darina navázala na své úspěšné vystoupení z nedávného Mistrovství ČR a po velmi dobrém výkonu získala zlatou medaili. Mirek Kratochvíl s bilancí 3 vítězství a 2 porážek vybojoval v silné konkurenci bronz.

Sourozenci Jan a František Egrtovi se v tomto termínu účastnili reprezentačního srazu výběrů ČR kategorií U16 a U21, především ale ze zdravotních důvodů našich svěřenců jsme se tentokrát obou soutěží nemohli zúčastnit ve větším počtu.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje všem svým podporovatelům.                       (ML)