Kompletní medailová sbírka mladých judistů

26.09.2016 19:28

 

Jičín. Dne 24.09.2016 se v pardubické sportovní hale V Ráji 311, uskutečnilo již 3. kolo Regionálního poháru Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje družstev mladších a starších žáků. Toto kolo proběhlo zároveň jako Krajský přebor jednotlivců v obou věkových kategoriích. Na pardubickém tatami se představilo 9 jičínských nadějí.

Nejvíce se dařilo Tomáši Kulhánkovi, Zdeňkovi Venclů, Miroslavu Kovandovi a Františku Bartošovi, kteří ve svých kategoriích zvítězili. Od Tomáše a Zdeňka jsme dobré umístění očekávali, neboť oba se pravidelně prosazují v seriálu Českého poháru. Mirek a František svým vítězstvím mile překvapili.

Tomáš startoval v kategorii ml. žáků + 60 kg, ostatní startovali v kategorii st. žáků. Zdeněk v hmotnostní kategorii do 38 kg, Mirek v kategorii do 46 kg a František v kategorii do 66 kg. Všichni naši borci nepoznali hořkost porážky a zaslouženě ve svých kategoriích zvítězili.

V kategorii st. žáků do 50 kg obsadili Patrik Svoboda 2. místo a Jakub Šimek 3. místo.

Bronz bral ještě v kategorii st. žáků do 60 kg Jan Cogan.

Bez medaile se vrátili pouze naše dvě nejmladší naděje František Egrt a Martin Ptáček. Oba startovali v kategorii ml. žáků do 38 kg. František podlehl v boji o bronz a obsadil 5. místo, Martin doplatil na těžký los a obsadil 7. místo.