Judo: Stříbro a bronz z Českého poháru

12.06.2017 19:21

   Dne 10.06.2017 se v chomutovské Městské sportovní hale uskutečnila Mezinárodní Velká cena Chomutova jako součást seriálu Českého poháru v kategorii staršího žactva a dorostu.

Na tatami se představilo na 540 mladých judistů nejen z ČR, ale i zahraniční naděje ze Slovenska a SRN.

Na chomutovském tatami se představilo i 6 jičínských nadějí.

Z těchto se nejvíce dařilo Zdeňkovi Venclů v kategorii st. žáků do 42 kg. Zdeněk i přes nedávný 14denní tréninkový výpadek, zapříčiněný nemocí podal vynikající výkon a s bilancí 4 vítězství a 1 porážky získal vynikající 2. místo. Na cestě do finále porazil i 2 přeborníky ČR z let 2015 a 2016. Ve finálovém utkání Zdeňkovi bohužel citelně docházeli síly a zápas tak dospěl do golden scoore. V něm se štěstí přiklonilo na stranu jeho soupeře, který zvítězil technikou kouchi gari. 

V kategorii st. žáků + 73 kg se představil Tomáš Kulhánek. Tomáš patřil k velkým favoritům této hmotnostní kategorie. Ve druhém zápase se však dopustil chyby, kterou jeho soupeř využil a odsunul tak Tomáše pouze k boji o bronz. Zde však již nezaváhal a s přehledem vybojoval bronzovou medaili.

V kategorii dorostu do 60 kg podal solidní výkon Tadeáš Čeřovský, který sice obsadil až 9. místo, ale ve všech svých utkáních dokázal své soupeře ohrozit bodovanou technikou.

Ostatním jičínský nadějím se již tolik nedařilo.

St. žák Patrik Svoboda v kategorii do 55 kg podlehl v 1. kole, stejně tak jako dorostenci Jakub Šimek do 55 kg a František Bartoš do 73 kg.            

 

             Pořadí z levé strany -  Zdenda Venclů, Milan Letošník, Tomáš Kulhánek