Judo: Michal Vaníček vítězem USK Cupu

25.02.2017 16:06

 

               V sobotu 11.02.2017 se v pražské sportovní hale Folimanka uskutečnil USK CUP, jako 1. díl seriálu Českého poháru mužů a žen v judu.

Na tatami se představili nejlepší domácí judisté, kromě borců, kteří ve stejném termínu bojovali na prestižním Grand Slamu v Paříži. Dále se turnaje zúčastnili borci ze Slovenska a Rakouska.

Z jičínských judistů se na úvod sezony nejvíce dařilo Michalovi Vaníčkovi, který v hmotnostní kategorii do 81 kg nenašel přemožitele a zaslouženě zvítězil. V téže hmotnostní kategorii startoval i Petr Matějka, který získal překvapivě bronz.

Michal měl v 1. kole volný los, ve 2. kole s přehledem porazil Nováka z SKPŠ Praha, dále pak Grigoryana ze Slavie PU Prešov a v semifinále juniorského reprezentanta Nesvadbu z  JK Olomouc. Ve finálovém utkání porazil slovenského reprezentanta Becíka z Dukly Banská Bystrica.

Petr měl v 1. kole rovněž volný los, ve 2. kole porazil Bezdíka z Judo Železo Hranice. V semifinále sice podlehl slovenskému reprezentantovi Becikovi, ale v boji o bronz v dramatickém utkání zvítězil nad Grigoryanem ze Slavie PU Prešov.

V hmotnostní kategorii do 100 kg se představil Tomáš Knotek. Tomáš s bilancí 2 vítězství a 2 porážek obsadil solidní 4. místo.

V hmotnostní kategorii do 73 kg se představil Jakub Zachoval. Kubovi se příliš nedařilo, když ve 2. kole podlehl Švecovi z SK KP Brno a do opravných bojů již nezasáhl.

Jičínští judisté obsadili v hodnocení klubů lichotivé 4. místo, když zvítězil domácí celek USK Praha a na dalších místech se umístily celky ze Slovenska.