Judo: František Egrt 2. na Přeboru ČR

16.11.2016 00:25

Jičín. V sobotu 12.11.2016 se v mladoboleslavské sportovní hale U stadionu uskutečnil Přebor České republiky mladších žáků a žákyň.

Z jičínských nadějí si na boleslavském tatami vybojovali právo účasti František Egrt v kategorii do 34 kg a Tomáš Kulhánek v kategorii + 60 kg. František odjížděl na svůj první republikový šampionát sbírat zkušenosti,  Tomáš patřil k favoritům soutěže, neboť se v ranking listu za rok 2016 umístil na 3. místě a v seriálu Českého poháru sbíral pravidelně cenné kovy.

Lépe se však dařilo Františkovi, který patřil k největším překvapením šampionátu.

Po 3 doslova „vydřených“ vítězstvích se probojoval až do finále. Zde se však projevily větší zkušenosti soupeře, který v souboji o titul přeborníka ČR zaslouženě zvítězil.   František podal v průběhu soutěže mimořádně bojovný výkon a zaslouženě získal svou první „velkou“ medaili v podobě stříbra!

U Tomáše jsme po loňském 5. místě doufali v zisk cenného kovu. V průběhu podzimní přípravy se mu dařilo a očekávání trenérů byla opravdu velká. Bohužel tato očekávání Tomáše svazovala natolik, že po 2 vítězstvích a dvou porážkách obsadil  5. místo a bronz mu unikl jen velmi těsným výsledkem.