Judista Tomáš Kulhánek 5. na ČP v Chomutově

16.06.2015 20:58

 

Jičín. Dne 13. 06. 2015 přivítala Městská sportovní hala v Chomutově na 815 mladých judistických nadějí z celé republiky, ale i ze zahraničí. Mezinárodní Velká cena Chomutova je součástí seriálu Českého poháru, na základě kterého se nejlepší judisté kvalifikují na Přebor ČR.

Na tradičně velmi kvalitně obsazeném turnaji se představilo i osm jičínských nadějí.

Nejlépe se dařilo Tomáši Kulhánkovi v kategorii mladších žáků do 60 kg.  Tomáš podal velmi dobrý výkon a s bilancí 2 vítězství a 2 porážek obsadil pěkné 5. místo. Oba jeho soupeři jak v semifinále, ale i v boji o bronz však byli k poražení.

V nejsilněji obsazené hmotnostní kategorii ml. žáků do 38 kg vystavil stop Mirkovi Kovandovi loňský přeborník ČR Szatmári se Sokola Hr. Králové a připravil jej tak o možnost bojovat o medaili! Mirek tak obsadil dělené 9. místo.

Patrik Svoboda startoval v kategorii do 42 kg. V 1. kole měl volný los, ve 2 . kole sice zvítězil, ale v dalším utkání na svého soupeře nestačil a do dalších bojů již nezasáhl.

Ostatním jičíňákům se bohužel již tak nedařilo a odešli z bojů poraženi!

Do přeboru ČR se ještě uskuteční ČP v Brně a Teplicích, kde budou mít mladí judisté poslední možnost kvalifikovat se mezi nejlepší judisty ČR a rozdat si to tak o medaile na mistrovství ČR 2015!