II. kolo regionálního poháru mladých judistů

10.05.2015 19:51

 

Jičín. Dne 8. 05. 2015 se ve sportovní hale Na Nivách v Trutnově uskutečnilo 2. kolo Regionálního poháru mladších a starších žáků, jako uzavřená soutěž pro závodníky Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje.

Na tatami trutnovské sportovní haly se představilo i 13 jičínských nadějí.

V kategorii mladších žáků se nejlépe dařilo Tomáši Kulhánkovi, který zvítězil v nejtěžší hmotnostní kategorii + 60 kg a vybojoval 1. místo.

Na 2. místech se umístili Zdeněk Venclů v kategorii do 30 kg a Jan Cogan v kategorii do 55 kg. V kategorii do 55 kg obsadil Vladimír Beneš 4. místo. V nejvíce obsazené kategorii do 38 kg obsadil Miroslav Kovanda 3. místo, když v semifinále podlehl loňskému přeborníkovi ČR Szatmárimu se Sokola Hr. Králové nejtěsnějším možným rozdílem na jediný trest. V boji o bronz porazil svého oddílového kolegu Matyáše Sádka, který tak obsadil 5. místo. V kategorii do 46 kg vybojoval Patrik Svoboda 3. místo. V boji o bronz porazil dalšího jičíňáka Jana Piryho, který společně s Ondřejem Lukášem obsadil dělené 5. místo. Stejného umístění dosáhl v kategorii do 34 kg Martin Ptáček.

V kategorii starších žáků se nejlépe dařilo Elišce Kopalové, která obsadila 2. místo v hmotnostní kategorii do 52 kg.

V hmotnostní kategorii do 42 kg vybojoval Jakub Šimek 3. místo, v kategorii do 55 kg se na 4. místě umístil Martin Škaloud.