I. liga 2022

29.03.2022 21:34

Úspěšné vykročení jičínských judistů v I. lize 2022

            Uplynulou sobotu se v nádherném prostředí tréninkové haly JUDO ARÉNY v Jablonci nad Nisou uskutečnilo 1. kolo prvoligového ročníku 2022 skupiny B.

Jičínští judisté se na jabloneckém tatami představili v soutěži družstev po více jak dvouleté odmlce pod vedením trenérů Milana Letošníka a Luďka Vaníčka v následující sestavě.

Do 60 kg Zdeněk Novotný, do 66 kg Jakub Bohdálek (oba hostující z JUDO Vysočina), do 73 kg Tadeáš Čeřovský, připraven byl dorostenec František Egrt, do 81 kg Michal Vaníček a Jan Bušta, připraven byl Jakub Zachoval, do 90 kg Petr Matějka a nad 90 kg Jakub Krejčík.

Výsledky jednotlivých utkání jičínského klubu:

 

1. JC Baník Ostrava  “B“ -  SKP JUDO Jičín, z.s.   2  : 4  (200 : 301)

V úvodním utkání byla znatelná nervozita na obou stranách, v ostravském celku se představili i juniorští reprezentanti ČR Pačuta, Svoboda a Fulneček, jičínští spoléhali na  sestavu Novotný, Bohdálek, Čeřovský, Vaníček, Matějka a Krejčík.

Do stavu 2 : 2 se score přelévalo na obě strany, přičemž první jičínské ligové body získali Novotný a Čeřovský. Důležitý třetí bod získal až v golden score Petr Matějka a vítězství v utkání  poté pečetil Kuba Krejčík.

 

SKP JUDO Jičín, z.s.  -  JK Jablonec n/N               5  :  1  (500 : 100)

V domácí celku se představil také juniorský reprezentant Sobota, jičínský celek byl v tomto utkání mírným favoritem, což potvrdil i poměrně jasnou výhrou.

Po solidních výkonech body získali Novotný, Bohdálek, Čeřovský, Matějka a Krejčík.

 

Judoklub Olomouc “B“  -  SKP JUDO Jičín, z.s.     3  :  3  (111 : 300)

Olomoucký celek spoléhal rovněž na juniorské reprezentanty Kordulu a Nesvadbu, v jičínském celku v tomto utkání nahradil M.Vaníčka Jan Bušta, který byl právě junioru Kordulovi více jak rovnocenným soupeřem a v utkání podlehl až v samotném závěru. Toto utkání skončilo na body sice nerozhodně, ale díky lepším pomocným bodům zvítězil jičínský celek.

Cenné body získali Novotný, Čeřovský a Matějka.

 

Sokol Hradec Králové  -  SKP JUDO Jičín, z.s.      2  :  4  (101 : 400)

Ve východočeském derby se v hradeckém celku představili několikanásobní medailisté z mistrovství ČR Moravík, Tomek a Vokatý, ale jičínští v závěrečném utkání podali velmi dobrý výkon a svého rivala celkem přesvědčivě porazili.

Body získali Novotný, Bohdálek, Čeřovský a Matějka.

 

V úvodním kole prvoligového ročníku 2022 se jičínskému celku dařilo nad očekávání. Velmi dobré výkony podali Novotný, Čeřovský a Matějka, dařilo se i Bohdálkovi a Krejčíkovi. Nad výkonem nejzkušenějšího jičínského judisty M. Vaníčka se podepsala více jak 3letá závodnická pausa, ale jeho přítomnost pro celek byla obrovským přínosem!

 

Pořadí družstev po 1. kole akupiny B

 

1.         SKP JUDO Jičín, z.s.           8 body (16  :  8) pomocné body

2.         1. JC Baník Ostrava  “B“        4                      (12  :  12)

3.         JK Jablonec n/N                     4                      (11  :  13)

4.         Sokol Hr. Králové                   3                      (11  :  13)

5.         Judoklub Olomouc “B“           1                      (10  :  14)