Evropský pohár dorostenců a dorostenek

08.04.2024 21:37

Jičínští judisté reprezentovali ČR na Evropském poháru v Teplicích

Uplynulý víkend proběhl v Teplicích Evropský pohár dorostenců a dorostenek. Sportovní hala Na Stínadlech přivítala 66 judistů z Čech a 517 z 31 reprezentačních výběrů Evropy a Austrálie.

V nominaci českého reprezentačního výběru se představili i 2 zástupci jičínského oddílu. V hmotnostní kategorii dorostenců do 50 kg Mistr ČR 2024 Jan Egrt a v kategorii dorostenek do 52 kg stříbrná z M ČR 2023 Darina Jirásková.

Honza v úvodním utkání podlehl pozdějšímu finalistovi Batalinovi z Ukrajiny. V opravných bojích porazil izraelce Nitsana, ale poté po vyrovnaném utkání nestačil na později bronzového Galenkova z Bulharska. Dělené 9. místo z Evropského poháru lze při premiéře v národním kimonu hodnotit jako úspěch.

Darina ve svém úvodním utkání porazila přesvědčivě ukrajinku Tuz. Ve druhém kole však neudržela vysoké vedení nad němkou Krutsch, která poté podlehla soupeřce z Austrálie a Darina do opravných bojů již nezasáhla. I její vystoupení při své premiéře za národní tým lze hodnotit jako úspěšné.

Oba naši mladí judisté zůstávají v Teplicích na judokempu, kterého se zúčastní většina reprezentačních výběrů Evropy.

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s. (ML)