Český pohár v Brně

30.09.2015 20:38

Judista Michal Vaníček třetí na Českém poháru v Brně

 

Ve dnech 19 a 20 září přivítala Městská sportovní hala v Brně na 1600 judistů, kde převažovala hlavně mládež. Na startu byli nejlepší závodníci ČR a 12 zahraničních výprav. Český pohár je (stejně jako VC Jičína) kvalifikací o postup na šampionát ČR.

Na tradičně kvalitně obsazeném turnaji se představili i závodníci z Jičína.

 

V sobotu startovali senioři a dorostenci. Nejlépe se dařilo Michalu Vaníčkovi, který  v nejvíce obsazené kategorii do 73 kg obsadil 3. místo. Michal podal v průběhu soutěže velmi dobrý výkon a v 5 zápasech zvítězil vždy před časovým limitem. V boji o finále podlehl svému reprezentačnímu kolegovi Musilovi nejtěsnějším rozdílem, když byl nepochopitelným výrokem rozhodčích potrestán. V celkovém hodnocení se však Michal stal vítězem Českého poháru pro rok 2015.  V kategorii dorostu startoval Tadeáš Čeřovský. Vedl si dobře, ale v boji o bronzovou medaili se dopustil školácké chyby a musel se tak spokojit jen s pátým místem.

 

V neděli se představila skupinka starších a mladších žáků. V silné konkurenci  se nejlépe dařilo Tomáši Kulhánkovi v kategorii mladších žáků nad 60 kg. Tomáš podal velmi dobrý výkon a s bilancí 3 vítězství a 2 porážek obsadil cenné 5. místo. Tomáš si tak v předstihu zajistil účast na Přeboru ČR mladších žáků, který se uskuteční v listopadu v Ostravě.