Český pohár mladých judistů

14.03.2016 19:26

Judo: Stříbro a bronz z ČP mladých judistů

Jičín. Minulý víkend se v jablonecké Městské sportovní hale uskutečnila Velká cena Jablonce nad Nisou, jako 2. díl seriálu Českého poháru v kategoriích ml. a st. žáků, dorostenců a juniorů.

Na tatami se představilo na 1100 mladých judistů. Turnaje se zúčastnili i zahraniční naděje z Polska, Rakouska, Slovenska a Ukrajiny.

Z jičínských nadějí se nejvíce dařilo Tomáši Kulhánkovi v kategorii mladších žáků + 60 kg, který se po dobrém výkonu probojoval až do finále, ve kterém svému soupeři podlehl a získal svou první „velkou“ medaili v podobě stříbra.

Podobného úspěch dosáhl v kategorii starších žáků do 34 kg Zdeněk Venclů, který ve 2. kole sice podlehl pozdějšímu vítězi, ale v opravných bojích předvedl výborný výkon a získal zasloužený bronz.

Krůček od bojů o medaili byl i Jakub Šimek, který v kategorii starších žáků do 46 kg v opravných bojích vysoce vedl ještě 50 sec pře koncem zápasu. Kuba však „zaspal“ v boji na zemi a soupeř jej udržel a obsadil solidní 9. místo.

Ostatním jičínským nadějím se již tolik nedařilo. Po jednom vítězství si připsali v kategorii st. žáků Jan Cogan a František Bartoš.

Jirka Vraštil a František Egrt po přestupu z „mláďat“ do kategorie mladších žáků zatím sbírají zkušenosti v nové věkové kategorii!  

 

                                                                          Tomáš Kulhánek na stupních vítězů.