Cenné kovy nejmladších judistů

03.06.2019 19:10

 

V první červnovou sobotu se ve Sportovní hale TSC Turnov uskutečnil 7. ročník Poháru Českého ráje pro nejmladší věkové kategorie U9, U11 a U 13.

Na turnovském tatami se představilo 140 nejmladších judistů, z 18 oddílů ČR a mezi nimi i 9 jičínských nadějí.

V kategorii U 11 se nejvíce dařilo Janu Egrtovi, který v hmotnostní kategorii do 35,4 kg nepoznal hořkost porážky a zaslouženě zvítězil. Ve finalovém zápase se utkal s oddílovým kolegou Matějem Dolanským, který po vyrovnaném boji podlehl Honzovi až v závěru utkání a získal tak stříbro.

Stejný kov získala v hmotnostní kategorii do 35,2 děvčat Darina Jirásková, která ve finalovém boji byla výrazně aktivnější a své soupeřce podlehla až sporným verdiktem rozhodčích.

V kategorii U13 se nejvíce dařilo v hmotnostní karegorii do 34 kg Tomáši Ortovi, který ve všech svých utkáních zvítězil před časovým limitem a zaslouženě získal zlatou medaili. Ve finalovém utkání se utkal s oddílovým kolegou Štěpánem Lánským, který do utkání vstupoval jako mírný favorit. Tuto úlohu však nesplnil a získal stříbrnou medaili. Stejný kov získal v kategorii do 38 kg František Ptáček, který se překvapivě probojoval až do finále, ve kterém však na svého soupeře nestačil. V téže hmotnostní kategorii startovali i Pavel Beneš, který obsadil 7. místo a Kryštof Neuwirth, který obsadil dělené 12. místo.

V hmotnostní kategorii do 42 kg obsadil Matyáš Horčička 5. místo.