2 bronzové z Mistrovství ČR seniorů

20.11.2017 22:18

 

Netradičně v pátek se ve sportovní hale Naparia v Hranicích na Moravě utkali o mistrovské tituly nejlepší domácí judisté z řad seniorů.

Jičínští měli ve hře 4 želízka. Největší naděje jsme vkládali v současné době do nejúspěšnějšího jičínského judisty Michala Vaníčka v kategorii do 81 kg, dále se na tatami představili Jakub Zachoval do 73 kg, Petr Matějka do 90 kg a Tomáš Knotek do 100 kg.

Michal podal výborný výkon, když po 3 vítězných utkáních  podlehl pouze v semifinále olympionikovi Musilovi z TJ Sokol Praha Vršovice. Ve vyrovnaném duelu se Musilovi 18 sec před koncem podařilo zvítězit a Michala tak odsunul do boje o bronz. V tomto utkání, stejně jako ve všech ostatních zvítězil nádhernou technikou seoi nage před časovým limitem.

O kvalitě této hmotnostní kategorie svědčí skutečnost, že na bronzovém stupni dělal Michalovi společnost brněnský judista Ivan Petr, který na nedávném světovém šampionátu v Budapešti obsadil  9. místo.

Solidní výkon podal v hmotnostní kategorii do 100 kg Tomáš Knotek, který sice v úvodním kole podlehl reprezentantu Klammertovi z JC Olomouc(na MS v Budapešti rovněž 9. místo), ale po dvou vítězných utkáních v opravných bojích vybojoval rovněž bronzovou medaili, svou první v kategorii seniorů.

Krůček od stupňů vítězů zůstal i Petr Matějka v kategorii do 90 kg. S bilancí 2 porážek a 2 vítězství obsadil výborné 5. místo při své premiéře v této hmotnostní kategorii na republikovém šampionátu.

Kubovi Zachovalovi se tentokrát  nedařilo a soutěž pro něj skončila již v 1. kole. 

 

Na fotografii zleva: místopředseda ČSJu Mgr. Marek Nádvorník,  Jakub Ječmínek,  Jaromír Musil, Michal Vaníček, Jiří Petr a předseda ČSJu Mgr. Jiří Dolejš.